Recepten

soep

Overheerlijke Champignonsoep

Doe 2 liter water in de pan en zet deze op het vuur.

Maak ondertussen van bloem en houdbare slagroom een beslag in de dikte van yochurt en giet dat onder voortdurend roeren in de pan.

Blijven roeren tot het kookt, is het dan nog te dun dan nog wat beslag toevoegen en weer aan de kook brengen, wel blijven roeren, om klontjes te voorkomen.

Komen er toch klontjes in kan je met een staafmixer ze er weer uitkrijgen.

Voeg nu een mespuntje kerrie en een theelepeltje gestampte knoflook toe, zout, en een flinke klont echte boter, de een vindt veel boter lekker de ander wat minder, daarom is het ook belangrijk om te blijven proeven. Niet met een afgelikte lepel in de soep gaan, want dan wordt hij weer dun, gewoon een lepel pakken en steeds de zelfde lepel in de soep en dat even op een andere lepel laten lopen om te proeven. Deze soep heeft meer zout nodig omdat alle ingrediënten erg flauw zijn. Als laatste doe je er de champignonnetjes bij.

champignons

Als je vers gebruikt , hou er dan rekening mee dat deze veel vocht bevatten, waardoor de soep weer wat dunner wordt. Bij potjes champignons het water eerst afgieten.

Als je denkt dat de soep nog wat room nodig heeft kan dat  natuurlijk altijd , smaken verschillen. Om dan de soep wat meer kleur te geven kun je er fijngemaakte bieslook aan toevoegen. Laat deze wel even meekoken anders blijft het boven drijven.

Het is aan te raden om deze soep b.v.  in de morgen te koken en in de avond te eten dan smaakt hij nog lekkerder en het voordeel is je kunt de soep uitzetten en het gaart vanzelf na zonder dat er zich een korst op de bodem van de pan vormt.

Eet smakelijk.

soep2

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.